12 tapkranen en ruim 50 bieren op fles

En dus mag ZILT zich een biercafé noemen. 1 tapkraan is gereserveerd voor Jupiler pils en 1 tapkraan voor telkens, per seizoen wisselende Hertog Jan Speciaalbieren want we hebben nu eenmaal een zwak voor de brouwers uit Arcen.

 

Uit de overige 10 kranen stroomt telkens weer iets anders: donker, blond, amber, zoet, bitter of hoppig. Van bekende, middelgrote Nederlandse brouwers, van Trappisten uit België en tradionele Duitsers tot ‘microbrewers’ uit de Verenigde Staten. Het is maar net waar we zin in hebben. Steeds vaker stromen bieren van kleinere met name Amsterdamse brouwers bij ons uit de kranen.

 

BOKBIER IN OVERVLOED

 

Iedere herfst pakt ZILT stevig uit met bokbier. We starten het seizoen al tien jaar lang met een special bokbierfestijn waarbij we grote hoeveelheden kazen, worsten, patés en broden serveren; bokbier verdient een goede bodem.

 

Wat zullen we drinken, zeven dagen lang? Keus zat, me dunkt.

BIERPROEVERIJEN

 

Hoewel pils nog steeds het meest gedronken wordt is er gelukkig steeds meer aandacht voor speciaal bier. We organiseren proeverijen om je te laten proeven van de grote diversiteit in soorten en smaken van gevestigde brouwerijen en de nieuwkomers op de markt. Van geuze tot porter en van een witbier tot een overjarige dubbel.

 

De prijzen van een bierproeverij variëren vanaf € 17,50 p.p. Voor de reguliere proeverijen volg je ons op Facebook. Voor privé proeverijen ( voor groepen van minimaal 8 personen ), reserveer je het liefs.

 

reserveren voor een bier proeverij